piątek, 20 maja 2011

42. Czas na truskawki!

Co powiecie na sernik na zimno?


Kiedyś moja Mama znalazła ten przepis w jakiejś gazecie. Podzielę się nim z Wami :)
To zaczynamy!

Należy być w posiadaniu:
- 2 serków homogenizowanych waniliowych (150 g każdy)
- 2 galaretek truskawkowych
- 0,5 - 1 kg truskawek

I co dalej? Galaretki wsypujemy do 1 szklanki przegotowanej, gorącej wody; dokładnie mieszamy, żeby się rozpuściły, potem akcja przestudzanie :].
Serki i przestudzone galaretki mieszamy, używając miksera.
Do masy dokładamy pokrojone owoce, mieszamy. Wstawiamy do lodówki na dwie godziny. A potem to już tylko jemy :) Smacznego!


Ps. Robiłam ten sernik także z brzoskwiniami, czereśniami, jagodami, gruszkami. Zmieniałam wówczas smak galaretek i było równie pyszne. Polecam!
 

2 komentarze:

  1. Mmm.. Uwielbiam serniki na zimno! Aż mnie ochota naszła.

    OdpowiedzUsuń
  2. zjadłabym taki :) u mnie w lodowce biegaja pingwiny, hehe.

    OdpowiedzUsuń